Några få men mina bästa tips för blivanden utbytisar

Okej, såhär tusen år senare kommer mina tips, jag har haft rätt spridda tankar på senaste tiden och bloggen har ju som sagt inte varit någon prioritet då.

Det viktigaste för er blivande studenter att tänka på är att ha inte för höga förväntningar på erat år. Bygger ni upp någon slags movie/film i erat huvud om hur det ska bli, vad ni ska göra så är det lätt att verkligheten inte matchar den sen och då finns risken av hemlängtan, missnöje och etc, Jag hade relativit låga förväntningar på mitt år, däremot gjorde jag en bucketlist på vad jag önskade få uppleva, t.ex. jag ville gå på prom - med eller utan date, jag ville uppleva graduation ( hatt och mössa och the gown, och här hade jag tur för det är inte många som får de). Absolut sätt upp en bucketlist på vad ni vill uppleva och sträva efter de men sätt inte för höga förväntningar på de!

Positiv inställning är A & O. Har du en negativ attityd till reglerna och vad som händer så kommer året bli skit. Du måste hur jobbigt det än känns MÅSTE DU TÄNKA POSITIVT och hur kan du vända situationen? T.ex. Jag hatade High School första dagarna och jag grät floder, jag kände mig anonym och ensam men efter skype samtal hem och en positiv instöllning tänkte jag - Hur skall jag göra för att vända detta? "Bli känd" nä men ni fattar hur skall folk lära känna mig och hur skall jag sätta mitt namn på kartan?

Som utbytesstudent måste du också vara utåtriktat, bära eller brista konceptet. Du måste engagera dig i aktivitetet och människor och vara öppen, Folk kommer förmiodligen inte springa till dig och säga "Hejhej, är du ny här?" Använd snarare frasen " Hi, my name is xxx and im an exchangestudent from Sweden" Detta skapar ofta ett intresse hos amerikanarna och pang boom, you're buddies haha nä skoja men ni fattar grejen liksom!

Lyssna på er värdfamilj och respektera deras önskemål och regler, detta är 11 månader av erat liv och om ni uppför er och verkligen lyssnar på er familj kommer er relation stärkas. Du är lyckligt lottad som fått en familj som vill lära känna dig och veta mer om dig, visa detsamma tillbaka. Jag föreslår även att ni skriver ett riktigt personligt och beskrivande brev till familjen om er, Jag skrev väldigt detaljerat om mig och hur jag ser på saker och detta hjälpte min familj väldigt mycket när de valde mig. Skrev även om att jag inte är en morgon människa haha..

Skypea mycket och skriv mycket med din familj, jag addade min syster på fb och skrev där, mejlade varje vecka och skypeadde så mycket jag kunde för när vi sedan sågs var det då som om att träffa en gammal vän/ familj och det kändes inte lika awkward då för jag "kände" dem ju redan typ.

Detta är väl lite av mina tips, kan inte komma på så mycket mer just nu men skulle ni ha fler frågor - sök upp mig på facebook så svarar jag direkt. Puss på er hjärtan och lycka till, ni har ett lärorikt och roligt år framför er och jag avundas er att ni skall få uppleva allt detta.

-postar detta på www.annacarolina.blogg.se också.

RSS 2.0


free counters