photo class

This is what we've done so far in photo and right now I am an A+ my beloved Sweeds.
Jag som tagit bilderna om det inte säger något annat.
Photo : Julia Palamar
Photo: Julia Palamara
Photo: Julia Palamara

9/29/11 thursday

Okej så idag har jag inte så mycket läxa, skönt att kunna pusta ut från det!
Skoldagen flög iväg ganska fort idag kändes det som, påbörjade våra hand-dipped chocolate i Creative foods. Intressant jag undrar verkligen hur det kommer smaka för det är bla. Creme cheese in it, vet inte rikitgt vad det är om jag ska vara ärlig men det hade philadelphia konsistens iaf! Efter det är det som vanligt US History och där var det quiz på chapter 7. Jag hoppas iaf på ett C. Det kändes bra iallafall, Choir efter det. Concert Choir är super jag trivs som fisken i vattnet med dessa människorna men herre jisses vad förrvirrad jag är med deras handrörelser för noterna och att dem sjunger efter noter och stämmor. Jag börjar dock få rätt bra pejl på vilken rad jag sjunger nu i dem olika häfterna! Efter Choir följde Ben mig till Photo och jag sa hejdå men då ville han följa med in för en stund så då satt jag och snackade med Ben och Gabby tills klockan ringde och då pratade vi lite om homecoming planer och så, dom tycker jag ska gå med Bens utbytesstudent och gå med dem som grupp och sedan jämförde vi lite hur svenskar vs amerikaner dansar typ och sådant.
Men men, vi får se.. Orkar inte riktigt sitta och filosofera om det nu!
Iallafall igår startade pappa Terry med dekorering inför Halloween, ( Halloween för Terry är som julafton för 4 åring) Han älskar det och snart är huset fullt med massa läskigt mög! Haha ouch.. Judy berättade att Terry brukar sätta på någon eller några av dem helt random och sedan när man går förbi hemma själv så rör dem sig och gör ljud ifrån sig..Kommer bli livrädd!!
Lite av allt skrämmande rörande pratande figurer osv för Halloween.
Och jag åt min första reese's peanutbutter cup, delicious. DANG

9/28/11 h o m e w o r k = jobbigt

död åt homework.
inget långt trevligt inlägg idag heller, fast vi hade early release tror ni jag kom hem tidigt? NEJ. Jag skulle möta Tay och ta bussen hem.Hittar inte Taylor missar bussen för hon är på den och får vänta på skolan ca en timme för att Tay ska komma hem och sedan hoppa in i bilen och övningsköra med Judy för att hämta mig. Judy är typ sjuk och ser lite dåligt så kan inte köra bil hah. Och sedan dess har jag solat/pluggat ute för helt random fick vi high 80's today och sen efter maten in och plugga rompan av mig!!
Annars då förutom att jag ska nanna och faila på us history test imorgon? Peprally WAS AMAZING. Och nästa vecka kommer det förmodligen vara ännu bättre!! Hollys pojkvänn gillar mig, jag är godkänd :) Han sa helt random till henne - I just love Carolina.  Which is good, för jag kommer förmodligen hänga mycket med dom ju!
Och mitt hem har börjat förvandlats till värsta haunted house!! Ska visa för er asap. Snackade med Gabby från Concert choir och photo bla idag, prior lakes cheerleader captain och fick hennes nummer och hon är super snäll och rolig och vill hitta på massa så det låter ju skoj!! :)
Puss från trött chey, GODNATT

9/27/11 irritation och taggar yearbook och peprally!

Okej för det första är jag sjukt irriterad på dem svenskar som uppenbarligen inte har ett liv och addar MIN värdsyster och hennes vänner på facebook. SERIÖST. Blir irriterad och känns ju jätte kul att försöra ett blogginlägg med det men så alla ser det nu. Har sett olika människor göra det och gör inte det bättre.
Lägg ner. Det är ju bara cp.

Jag är helt slut och trött på att plugga, känns som om det är det ända jag gör.
Ska upp extra tidigt imorgon det är yearbook som gäller och sedan peprally och early release tomorrow!

Så imorgon hinner jag visa vad jag sysslar med på mina fotolektioner och skriva lite mer detaljerat om vad som pågår här på andra sidan. Jag ser fram emot nästa vecka och blev besviken på att ingen kom med tips faktiskt.. men men..
Nu dejta kudden! ♥

9/26/11 the big speaker in the school spoke my name today

Wopp wopp - inget speciellt som hänt idag förutom att idag för första gången blev jag kallad genom den stora mikrofon saken som hela skolan kunde höra. Blev kallad till guidance office ang. att skolan vill att vi ska till Prior Lakes middle school to share our culture. Problemet är att dem vill att jag ska göra det torsdag och det är no way att jag vill det för då kommer jag få absent på en hel dag och gå miste om massa information och det blir inte kul för mig då!! Så får snacka med guidance imorgon om det.
Annars då? Fått massor med läxa som jag ska läsa på imorgon och imorgon ska jag dela med mig av mina glosor!
Börjat smida planer med Holly också! Ska nog åka till Micheals med henne på fredag köpa matchande tröjor och göra rosetter till håret för homecoming och neon day, sen ska vi pilla med det och äta hos henne. Får kolla detaljer och sånt imorgon så jag kan berätta allt för Judy och langa Hollys hemtelefon nummer isåfall.
Holly är verkligen en av de sötaste tjejerna jag träffat och är hur gullig som helst! Och jo jag ska nog gå på homecoming med Amy och dem jag äter lunch med som inte har dejter, super snälla tjejer och Amy ska fixa mina naglar förmodligen för 5 dollar. Hon är freakin' amazing på att måla naglar. No kidding.
Börjat snacka mer med Ben och igår när vi smsa så började vi snacka om homecoming och på något vis så blev han chockad över att jag inte hade dejt? Haha, liksom jag är ny och alla har ju typ frågat så det är ju inte konstigt.
Iallafall verkade han lite ledsen och besviken, han trodde jag hade så han hade frågat någon annan sa han. Haha Ben är så rolig och gullig mot mig! Fjäsk fjäsk.
Och just det - nästa vecka!
Monday - Mustasch day
Tuesday - Harry potter day
Wedsnesday - Celeberty day
Thursday - Neon day
Friday - Lakers spirit
Saturaday - HOMECOMING!
Okey jag behöver förlag av ALLA på idéer för HARRY POTTER & CELEBERTY DAY.. Så snälla kom med tips!
Nu måste jag sova är helt slut i huvudet.
Puss på er!
trött chey efter plugggg

9/24/11 Gophers vs. Bisons

Minnesota Gophers förlorade mot South Dakota State Bisons igår.
Tråkigt med förlust men jag led inte för det, har fortfarande lite svårigheter att förstå mig på american football..
Kanske ska se om jag kan hitta någon söt amerikansk pojk som vill lära mig? Kanske roligare och lättare att lära sig isåfall? Definitifvt något att tänka på!
Väntar iallafall på att vår pizza ska komma nu, håller på att dö av hunger.. Klockan är efter 6 pm (18) och jag åt senast 11 am och druckit ett glas vatten.
Bilder från igår
In Medford - Vila mellan Tay's olika matcher på turneringen.
Jag och Olivia påväg mot Gopers game!
Min alldeles egna mini pan pizza from Domino's som dem sålde i trapperna på matchen.

9/23/11 oh my god - homecoming and weirdness

Okey så denna dagen var pretty screwed.
Under matten idag - där all drama verkar hända, så kom homecoming på tal.
En tjej frågade mig om jag hade en dejt till homecoming, jag svarade nej.
Hon undrade om jag ville gå och jag svarade ja det är klart! Det är super Amerikanskt ju!
Sätter mig vid datorn och jobbar vidare med matte provet och vänder mig sedan efter en stund om och ser en tjock nervös svart kille stå brevid. Jag bara "Ehm Hey", "Ooh, Hey .. So.. I saw you .. at the ehm Varsity Volleyball game.. ehm and I .. wonderd if you wanted to go to homecoming with me...?"
Okej, så jag har aldrig snackat med killen eller ens sett han innan. Det är helt sinnes man frågar inte någon till homecoming då liksom! Ouch.. har dåligt samvete som sa nej men liksom haaalllåååååå!

Efter skolan drog jag och Judy till Burnesville High School som är 10 minuter från våran skola och åkte och kollade på Terrys 9A football game. Sedan åkte till vi en välgörenhets gathering typ som Nicks mamma ordnade, super trevliga mammor. Av en slump var en av killarna i min Us history class mamma där. Hah - small world.
Sen att jag har moodswings för att Vigin mobile suger.. Kan inte ladda på min mobil via internet för jag är svennebanan och sånt.. imorgon ska jag på Gophers game och Tays tournament. Awesome.
This my dear folks is my homecomingdress.. Hopefully I'll find someone or some people to go with.

9/22/11 - An interesting conversation

Idag på matten precis innan vi skulle sluta så kom en tjej och sa en ganska knasig, pinsam och creepy sak till mig när jag pratade med Allyson. Jag berättade för Allyson om Tisdagens pinsamhet. Kommer ni ihåg?
Olivias mamma Wendy när hon presenterade mig för typ 5 olika killar precis vid planen för volleybollen och alla senior och junior killarna på läktaren log, skrattade och pratade en massa om mig?..

Hon berättade iallafall att några killar i hennes engelska hade suttit och pratat om mig.. Och den ena killen hade sagt att han sett mig på varsity matchen och han gärna hade velat gått med mig på homecoming! HAHA.. omg.. Jag har ingen susning om vem det är men känns knasigt..
För övrigt, vi får se om jag ska hitta på något med Holly och Melanie nästa helg kanske ! Och på lördag ska jag tydligen på taylor volleyball turnering men lämnar den sedan för att gå på university of Minnesotas Gophers game! Wopp wopp!
Puss
Jag älskar att ha hund - även om jag igentligen skulle velat ha en annan ras.
Coco & Carolina - tjoho!

9/21/11 that's how the americans write it

Okej klockan är över 12. Bättre sovrutiner måste startas!
Skolan gick relativt snabbt idag förutom att jag började sjunga Ben's stämma i choirn och blandade ihop text och så. Kollade klart på en film i engelskan som handlade om Indianerna, native americans history. Typ deras historier osv. Den var sjukt intressant lite som Schindlers list fast inte lika mycket våld och såklart om indianer istället.
Efter skolan tog jag skolbussen hem och kände mig ganska amazing som kunde göra en tredje del av vårat reviewsheet i Us history. Man kan få extra credit för det så det måste jag göra nu om ja ska klara Us History.. Annars är Lina körd känns det som.. Kom hem och åkte sedan direkt iväg med Judy och leta homecoming dress.
Hittade min på macy's får visa den om jag har tid imorgon! HOHO och priset de ni. Hittat.
So got a dress for homecoming but a date or friends to go with ? I have no clue..
Pluggat sönder hela kvällen sedan, haft tjejsnack med Tay o Judy, Terry still in Chicago och snackat en massa med Ben! Haha han var så söt , vi började typ snacka språk så sa jag att jag föredrog svenska före spanska och så sa Ben att han skulle prata svenska så sa jag till han att jag kunde lära han och han bara : Great, it's a deal. Så jag bara yay, im your tutor! Och så svara han : yesss! I have the cutest tutor in school!
Aw.
Jajaj. NU SOVA UPP OM 6 TIMMAR JAJAJJA ♥ ♥ ♥

20 september

Jag är trött. Jag borde sova nu. Ska till year book imorgon, för jag har råkat sagt jag ska vara med så nu måste jag.
Jag åt lunch med Holly, Paige och deras vänner idag. Det serverades Stuffed Crust Pizza sticks vilket Holly sa va hennes favorit mat och hon ville jag skulle prova det och AMEN! SÅ GOTT.
Hitta en bild på internet här:
Efter skolan åkte jag hem och städade fort sedan vid halv 6 hämtade Judy mig och så åkte vi till Tay's game.
Efter det var det varsity-game men det stannade vi inte så länge på vi kikade mest bara. Tay's kompis Olivias mamma skulle åka med oss hem så medans Judy snackade en massa var vi och kollade varsity och då presenterade hon mig för hennes son Jake och typ 5 killar till - en efter EN.. Alla junior och senior killar glodde jätte mycket, log och skrattade för hon hämtade ju killarna en efter en och prestenderade för mig.. Usch vad jag skämdes! Uppskattade det mycket!! Men det var pinsamt att dem kollade så mycket.... :(
Detta var en knasig sammanfattning men jag är tröttis.
Puss

lazy woman

Taylor and Nick! cuteee
- såg att någon tyckte att jag skrev för mycket i min blogg när jag bad om kritik.
mitt svar är : då är tyvärr inte denna bloggen något för dig. denna bloggen är min dagbok om mitt år i usa som utbytesstudent. jag skriver för min skull och för att kunna minnas små detaljer. jag uppskattar att du delar med dig av din kritik men det är inte så min blogg funkar.jag skriver för min skull sedan vill jag alltid försöka hjälpa andra genom att fråga vad ni vill veta mer osv för att kunna hjälpa andra bestämma om dem vill uppleva detta eller veta vissa saker.
edit- för mkt text och vill ha ännu mer bilder *

IKEA - Bloomington, you sucked

JAG ÄR SÅ SUR.
IKEA, Bllomington/ Twin cities hade varken marabou, djungelvrål eller ahlgrens bilar! JAG ÄR MAAAAAAAAAAD.
Jag har gått och längtat efter att få åka till faktastiska svenska IKEA och så kommer jag dit och upptäcker att det suger. Dem har bara IKEA's version choklad och mat. Tråkig mat enligt mig..
Så ledsen.. My usuall luck I guess för lyckosten Eira i Arizona hade godis på hennes IKEA.
Dumma Kalla Minnesota! Annars då? Jo jag har varit på Mall of America idag också och utökat min garderob lite till, vilket är skönt för det behövs. Carolina = Deprimerad när hon icke kan klä sig annorlunda osv. Bränt förmodligen 300 dollar idag.. Dock gör jag inga impuls köp, jag köper fina och nödvändiga saker. Var på H&M idag - vilken fantastisk känsla. Hånas inte men - It felt a bit like home ♥ Dock blev jag tjurig när dem inte kunde ta emot min klubbkort.. Dem hade aldrig ens sett det? SÅ där rök liksom 700 sek som jag kunde fått bonus på.. Och det ska funka runt hela världen ! Daah och gissa om jag hade tur förresten - på Abercromie & Fitch hade dem rea så jag fick två ur söta toppar för 27 dollar ?? TOTAAAAALT - 167 SEK var det iaf! På Abercromie kan jag förresten betala i SEK med mitt bankkort, visste ni det? Så tufft. Vad mer, jo Pappa Terry är i Chicago tills torsdag - businesstrip, Tay fyller år imorgon, Köpte en parfym till henne på Victoria's secret. Och jag ska baka chocolate chip cookies imorgon på min creative foods och jag är klar med min Us History läxa över helgen och är sjuk. Näsan rinner, jag 'är hostig och pratar efterblivet knasigt och annars ser helt tokig ut och myser i mina Yoga pants.
Peace out söta sovande svennebananer! Förresten ge gärna feedback till mig! , vad vill ni ha mer vs. mindre och annorluna osv?

puss

it getting cold in minnesota - and it's getting colder.

I have sexy voice!
Well that's what Phoebe in Friends calls it anyways
I have sexy voice!
Well that's what Phoebe in Friends calls it anyways...
åh maj gad. enjoy- skratta eller gråt . vet inte. blir knäpp.

händelserik och fruktansvärt kall septemberfredag

mamma och pappa det är asap att ni skickar jacka, vit mössa, vantar och haldsduk..
Ikväll på varsity football game var det kanske 5 + grader.. Sinnes kallt! Nog inte fröken Lina frös fötter och fingrar och kropp av sig! Hade det kul på footballen. Stod allra längst fram på student section med Holly och Paige och massa andra seniors! Träffat dem genom choiern och dem är socker söta! Fick deras nummer nu också och Holly föreslog att vi alla skulle hänga någon gång. Gissa om det gjorde mig glad!
För övrigt att gå på football games är magiskt. Även om denna gången var sjukt kall så är det helt fantastisk att stå där på läktaren och heja på ditt skollag! Efter det åkte vi och två andra familjer och åt på Bonfire, Lucas, Nick, lilla Adam som går 4th grade - socker söt. Wanna keep him so baaaad! och Nick lillasyster Cathrin?
Super najs!
Och jag är super kass dotter, har inte orkat och hunnit kollat än men jag hör av mig när vi kan boka skype mami & papi!
L O V E

On the other side of the Atlantic - no metric system here.

Idag var skolan lite roligare, snackade med Ben mer och jag är ett steg närmre från att få baka nu i Creative foods.
Finally! Kommer få prov sedan i det amerikanska measuring system. Yay.. Kommer gå super!
Efter skolan blev det att plugga vidare inför Creative foods, läsa på i history och fokus engelska words! Quiz imorgon.. Dessa orden ska jag kunna definitioner på och stava rätt - har knappt ens hört en tredje del innan.
1 gallon = 4 quarts = 8 pints = 16 cups..

Devious not straightforward, untrustworthy
Contend to complete, finnish something
Arroyo a stream brook/ deep gully cut by an intermillent stream
Mesa a bord, flat ropped hill with clifflike sides
Preeminently above all, most important, priority one
Unrelenting not stopping not weaking relents
Nomadic wandering, not seattled,without a fixed home
Luxuriant elaborate abundant growth
Profusion abundance,lavishness
Pillage the act of looting or plundering by force
Engender to produce develope
Tenuous having a little substance or strenght , fragile
Inherently mutually, related to a part of something most in nature
Enmity hostillity, hatred, aggression
Archetypal paradigmatic, caharacter types that can be found in literaty works from different cultures throughout the ages.
NAJSSS! NU fortsätta ->
Puss på er alla fina svenne bananer!

school bus twice today

jag är död och trött , det skrivs i vart enda blogginlägg nu förtiden hah! dock sanning.. ska försöka skriva ett roligare inlägg imorgon! åkte skolbussen idag både morgon och eftermiddag, har jag inget emot förutom att vi nästan ko försent i morse och att det tog typ 35 min hem..... -.-' åt annorlunda lunch idag, typ " main line" det tyckte jag inte alls var lika gott som min sallad jag annars brukar ta... det var typ corndogs minis - överkokta morötter, potatis i ugn och någon kaka.. nej jag ska köra på sallad för det mesta dock ska jag köpa någon ny för den andra är sån liten.
provet i us history har jag ingen aning om hur det gick.. vi får väll se. dock var det lite annorlunda att göra prov här! bara a, b, c & d alternativ!! behövde skriva två frågor utav 35 !
jaja nu - nanna. hörs imorgon! lovar hitta på något lite skoj att läsa om, puss

dear us history book - destroy yourself

jag är död trött. ovanligt?
prov i us history imorgon - kommer få F. Fattar nada och läser och läser men det fastnar inte i mitt HUVUD !
Förstår ni frustrationen?
Var på yearbook, det sög bara freshmans & sophmore's. Det är en club dvs. Du får ingen credit och det är innan / efter skolan.. I mitt fall 7:30 varje onsdag morgon! Och det är som läxa.. Du jobbar individuellt.. Får tänka på om jag ska fortsätta med det.. Man snackar ju ändån inte med någon så .... Grymt besviken!!
Var på basket idag också! Det var skönt att spela lite även om jag är så kass, men alla är super trevliga typ eller ja de flesta som man hunnit snacka med iaf! Efter det åkte vi till skolan och Tay spelade match och jag hejade/pluggade.
Men nu måste jag sova.. Prov imorgon och jag sover inte mycket nu om kvällarna pga. läxor och sånt..
Imorgon prio - plugga klart Engelskan så kan jag slappa massa sen..
PUSSAR ÖNSKA MIG LYCKA TILL! I'LL NEED IT BADLY

Förresten pappa - ungefär hur mycket kostade min lunch från idag vs. igår? jag får inte veta det och skulle vilja ha ett hum om hur mycket det kostar..

to handle this

OKEY. DOEDTJEJ.SE
Idag hade jag mitt första prov i photo, vet att jag hade 3 fel iaf för jag fattade inte riktigt frågan heh.. Men det gick bra iaf annars. Skolan rullar på mer och mer, fortfarande svårt att få kontakt lite men i matten har jag ju Colt iaf! Hahha, han sitter brevid mig och förgyller matten.. tur det! Läxor öses över oss och även om man man inte som jag har massa akademiska ämnen så får jag massor med läxor.. Och även om jag har lätt för engelska så blir det så mycket svårare.. Iaf blir kort inlägg.. Ska svara på lite mejl sedan måste jag sova för 7.30 imorgon ska jag på year book så jag kan träffa lite fler människor.. och efter skolan ska jag på basketen... Det är sånt open gym och jag är nervöööööös. Sen efter det taggar vi läxor! Och just det memo: LÄXA - test imorgon food borne illnesses osv. Härligt!
Lite sisådär trött på läxa och skit och speciellt min hy :( vad har hänt.. den var så underbar innan...JAJA
Puss!

texas weekend in pictures

Efter flyget åkte vi till Judys vännina Jeannie. Så stavar hon det tydligen, detta är dem goa kakorna. Dock glömt namnet har hört ex olika namn på dem under helgen..
Lördag morgon - Donut till frukost, godaste jag ätit någonsin och slog rekord i köpa kakor ever för mig!
Herre jisses!
Texas cookies - Amerikanarna är stolta över sitt land, och texas älskar sin egen stat. Denna kaka gillade dock inte jag.. Sjukt hård och smaka bara torr söt frosting .. MEN FIN VAR DEN!
Hemma hos Sheryl och Scott och ska bege oss till matchen med våra söta bow's!
Poserar fint framför arenans plan med uppvärmande collage football killar!
AND HERE  ARE THE NORTH TEXAS - MEAN GREEEEEEEEN
TOUCH DOWN - NORTH TEXAS
Hot - tub & pool är inget jag tackar nej till.
Carolina, Aunt Marie, Judy, Granny, Terry , Tay, Hunden Bob och Richard!
9/11 - Kärlek och tankar till alla som miste någon i denna tragedi. Fruktansvärt och det är otroligt hur detta ligger om hjärtat på något vis.
Vila i frid alla dem som dog i onödan.

North Texas mean green, donut, bow and all of that in between

Och sa har lordagen Texas lidigt till sitt slut och blivit sondag. Nar jag kommer hem harifran efter mitt ar kommer jag rulla ist for att flyga! Frukost - chocolate donut from heaven. Lunch - texas cookie. Traffade nana riley and paps wheel, super gulliga - dem ar ingifta nana o papa till oss. Dar gjorde jag o Tay vara Northern Texas rosetter till haret, sedan akte vi till kusin Will's baseball game och sag hans lag spela ett tag! Vi fick dock bege oss ivag efter en timme for att vi skulle hinna hem till Sheryl och Scotts hus for att vi skulle pa northern texas - mean greens forsta hemma match och invigning av den nya fotbolls arenan. Maktigt. Forresten hela arenan rymde 32 TUSEN manniskor vilket ar nastan som hela angelholm ju? Skit tufft! Riktigt speciellt! Mamma och pappa - vi borde forsoka ga pa en collage match tillsammans, det ar verkligen en speciell upplevelse! Fram tills halvlek var det ganska jamt mellan NT mean greens och houston cougars,sen sprang dock cougars ivag.. Men men - hellre langst ner I hogsta collage divisionen an att vara I andra, right? Cougars vann med det dubbla har jag for.mig. Efter det akte vi hem till Scott's house och at - amazing, almost starwed! Plockmat och annu mer skit.. Cupcakes and fritos.. Efter det hoppade jag o Tay I deras underbara pool o var dar ett bra tag! Hoppade in I duschen och sedan dess har vi bara chillat, facebookat och atit mer och sant mog.. Nu ar det 9/11 och jag ska snart sova sen sa ska jag traffa granny till Terry - hon ar mer an 90 typ och sedan ska vi flyga hem. Och gissa om jag ar nervos att nagot ska handa!! Typ bomb, hijack och crash... Omg... Love from a weird paranoid and retarded pretty amazing and enjoying texas girl.

9/9[brist pa fantasi]

Hej allihoppa! Jag ar i Texas och just nu ligger jag har I ett sportigt pojkrum med Tay och fryser som tusan. Tror nagot ar fel pa mig som jag fryser, och jag har fatt varsta break out. Min hy ar helt omg. Katastrof! Iallafall flygtiden fran st. paul-minneapolis to dallas var pa tva timmar. Efter det hyrde vi en bil och akte till Judy's barndomsvannina Ginny och at faijitas och massa fantastiska chocolat cake o nagon kaka eller nagot och sen akte vi nu till dem vi sover hos har, huset ar gigantiskt!! Och jag har for mig att judy sa dem/mannen ar miljonar. Tufft! Vi hors puss

till skolan och efter det TEXAS

Måste ner och äta frukost sedan blir det skola till 2:10. Skippa 50 min av matten, underbart!
Sedan flygplatsen för att tillbringa helgen i Texas! Tjoho. Hoppas jag har täckning i Texas.. Måste rusa! Puss

third day of high school

* retard matte - nej det är typ matte för dem som tycker det är svårt eller så.'

second day of school ✓

Som min fina vän Oscar sa och som många andra sa - second day går mycket bättre!
Tack förresten alla fina utbytisar för tips och stöd! Klockan är snart 9 här och jag sitter och ska försöka mejla tillbaka lite på facebook till er Savannah, Katarina , Julia som är så gulliga och skriver hela tiden och håller mig informerad, förlåt att jag är så seg på att svara bara, men jag läser och uppskattar det massor.♥
Dagen flög vidare som vanligt, dock gick jag in till min counsolor Mrs. Malmson och pratade med henne om min matte - det resulterade i att jag blev ännu lägre nerflyttad så nu går jag i Ansletic Math med juniors & seniors som har problem med matte och där kommer jag förmodligen få jobba vidare med algebra.. Haha underbart! Äsch, jag orkar typ inte bry mig om det.. På matten så kom en tjej som hette Addy/ Abby(?) Och presenterade sig och frågade lite om mig vilket jag tyckte var jätte skönt och kul. Hon hade blont och blått hår Malin! Tufft. Sen så skrek hon till en kille och bara " HEY COLT SHE'S FROM SWEDEN", och han kom direkt och bara åh as coolt! Han stannade sedan och snackade med mig och sen gick han föri mig och frågade om det var kul att plugga US history ( jag har inte fått inloggning till datorn så jag kan inte jobba matte .. och ja jag kommer plugga matte vid en dator.. omg..) Sen så började vi snacka vidare när klockan ringde ut och vi kom in på skolbussarna, och jag bara alltså jag vet inte ens vart dem är.. Colt - Åh det är där nere jag kan visa dig, jag ska ändån dit! Så han följde mig dit så jag hittade till alla miljarder gula bussar! Dock tror jag han vände igen haha - så förmodligen visade han mig bara för att vara snäll! Awesome, så gott folk jag hoppade på bussen och kom hem hel skinnad och överlevt ännu en skoldag!
Så nu sitter jag och pluggar US HISTORY NAIVE AMERICANS homework done by monday och vi ska tlll Texas så börjat på det redan nu.. 25 sidor är chapter 5.. Och förresten kolla vad Judy köpte till mig, Linnet var på sale sale sale så det kostade 2 DOLLAR. Sick.. typ 13 kronor..
CHECKA BOKEN.. Den ni! Den väger..
2  dollar - im lovin' it

what doesn't kill you makes you stronger - right?

" man blir lätt  anonym i en stor skola"
Quotar min mamma som fick trösta deppig tjej efter vad hon tycker var en katastrof till skoldag.
Förmodligen kommer väll vissa tycka man överdriver men "Hey, I'm alone in High school, I barely know anyone so shut up."
Vaknade vid halv 7 imorse och klädde på mig min strarting school outfit, sminkade mig och for ner för trappen och åt frukost. Tog en sådan där färgglad mugg och hällde i en cup med flingor och lite mjölk - Nej, jag åt inte ur en skål för jag tycker det är mysigare att äta ur en mugg. Upp och borsta tänderna och sedan flyga ut genom dörren då Tay's kompis Britney och hennes pappa skulle komma och skjutsa oss till skolan. Väl framme, en halv timme innan vi igentligen börjar så är skolan ändå knökad! Skyndade mig iväg till mitt skåp, fick upp det efter typ 5 minuter.. Två gånger i rad sedan fick jag försöka i yttligare 5 minuter, fick upp det och insåg sedan att jag behövde kolla upp min första klass - Creative Foods. Third floor, third pod and room 333. Mrs. Schaefer är awesome och hyper.
Sedan vidare till US history - här kommer man få plugga som tusan.. Genom halva timmen kom sedan en av rektorerna som jag snackat lite med som har norskt bak i släkten, han kom och checkade läget i klassrummet sedan helt random efter att ha pratat om frånvaro och tadies( när man är sen?!) Så säger han - Well and how many in here are from Sweden - raise your hands. Jag håller upp handen, och alla vänder sig om och rektorn glömt hans namn - duktigt! Han säger: This is Carolina. She's from Sweden. Presentate yourself. Säger- Hi my name is Carolina and I'm from Sweden, hjärtat dunkar och man är nervös alla i klassen glor. Sedan vänder alla på huvudet och läraren börjar diskutera the semester, vad vi ska lära oss om.. Efter det var det iväg till Concert choir - Här är det serious club! Vi ska ju ha massa konserter osv. Omg.. Mr. Hassig har iallafall varit i Sverige 5 gånger om någon vill veta, bla Öland och han har fått något medlemskap i någon grönborgarskolan.
Vidare till Photo I , gick igenom skolsaker och vi gjorde test på hur vi lär oss bäst! Jag är K- ansletic learner.
Jag blir lätt distraherad och uttråkad och lär mig allra bäst genom att få göra något. Vi fick tips av läraren att tugga tuggummi för det håller oss stimulerade och vi kan lite lättare då koncentrera oss på läraren. Det var något nytt ja! Efter det lunch , tortyr & kaos. Tillslut efter att ha yrat runder ser jag två tjejer och Hi could I sit with you? I don't know anyone.. Ena tjejen visar sig vara en tysk utbytesstudent Sophia och hennes syster. Sedan till matte.. Algebra I med freshmens.. Dem är omogna och jobbiga och jag förstår ingenting.. Jag hatar algebra, ska försöka gå till Mrs. Malmson och ändra detta för det kommer inte gå..  Kände mig så ensam och trög under matten att jag nästan bröt ihop. Påväg från matten till engelskan som är 6th hour så snubblar jag i trappen tillråga på allt och trillar nästan och det knakar till lite i foten.. Awesome, antar att några fick sig ett skratt. Lät så iallafall!
Engelska kommer jag också få plugga som tusan i.. Fun!
I bilen sedan påväg hem sitter man och är trött, deppig och gråtfärdig och då trots att jag sagt jag haft en crapy day så tycker min värdmamma & värdsyster att det är läge att börja pressa på med basketen för då lär jag känna fler osv. osv.. Vi hämtar Tays väska, lämnar henne på skolan igen. Judy och jag åker och handlar lite mat - Judy duschar medans jag ligger och andas upp i taket. Judy åker till Taylors volleyball game medans jag skypar med mamma och pappa i nästan två timmar.. Det behövdes verkligen ♥ - det känns lite bättre nu iallafall.
Efter det gick jag ner till Terry satt och pratade lite om min crappy dag och åt. Han var så söt innan han försökte göra mig gladare och var sten seriös när vi pratade om att jag var orolig för vi skulle förmodligen få hålla speech på engelskan.. "I feel sorry for those boys, you are gonna break their hearts with your cute accent. You can just talk what ever and they'll listen to what ever you'll say." Haha som om liksom..
Nu ska jag fortsätta dö lite och tagga för en ny wonderfull day!
Carolina & Taylor väntar på skjutsen to High School

Bayfield, Superior Lake

Helgen i bilder, enjoy medans jag försöker fixa det allra sista för skolan som börjar imorgon och allt det där!
the boat!
Lite sisådäringa solbränds röd och flätat luggen i brist på liv - vackert.
Devis caves and Devil Island of the Apostle Islands
ÄPPEL DONUT FABULOUS!
Mom Judy, Carolina, Taylor, Judys vännina "Buffy" at Maggie's resturant

Boatlife soon ending and facebook just got blocked..

So just so yall know how skilled I'm- I just blocked my own facebook account.. I'm already feeling a bit depressed.. And yes I haven't eaten good today either.. Chocolate chip pancakes, sandwich, pizza and elefant track ice cream.. Im feeling FAT but happy.. The weather have been so bad today, so we've just chilled today, watched a chick-flick movie with Sandra Bullock " while you were a sleep". Loved it! Well I'm freezing and tomorrow we're going home to minnesota to get prepared for school and stuff, I need to buy more clothes.. :[ I barly have anything to wear especially work out clothes, dresses.. And I want hotpants and regular clothes.. And I'm so nervous for school... And Tay is already looking at dresses for homecoming and I just want to survive school and get some friends and hopefully feel not to fat and a bit pretty.. Love

lunch boxes

Look how cute if I would have been younger and were supposed to bring lunch to school I would so have purchased one of those to be my lunch box! Lovley ♥

tidsinställt *

Swam in lake Superior and eaten elefent track ice cream

Sitting in the boat with a blanktet on and freezing so badly. Just eaten probably one of the worlds greatest ice creames from a local store and guess what the name of the ice cream was? Elefant track - chocolate,chocolate pieces, nuts and reeses peanutbutter cups! I've been eating so much and so good today. I bet I just added a kilo just for today, jesus.. The whole day have been spent on lake superior! We've had good weather and bad.. But mostly good! I've actually swimmed in lake superior, that's something that not everyone can say! Hah, and we went to devil island and took the smaller boat and went into the cave thingys, I'll show yall the pictures when I get home, it was so cool!!! Well, I don't know what's up for tomorrow.. Ttyl, love lina

walmart vs. super target - check.

Var på både Walmart och Super target iförrgår för att inhandla massa olika grejer bla. skolsaker.
Mamma & pappa vet ni om att jag fick lägga 120 DOLLAR på skolsaker? Kalkylatorn ( är rosa- samma pris som fula svarta- no worries.) block, suddigummin, pennor.
Iallafall Walmart och super target (target) *Super target är dem Target's som har matvaror också men i princip varje target har blivit ombyggda osv och har matvaror numera* är i princip samma sak. Däremot så går jag Jones' style i detta fallet!
Jag föredrar Super target, mer organiserat, ordning och lättare att hitta enligt mig!
Så Walmart är överskattat :)
Däremot så är det helt sjukt hur stora båda affärerna är, jag tappade faktiskt bort Judy ett tag inne på Walmart haha!
Detta kallar jag mycket läsk.. Mom Judy står och väljer bland alla miljarder flaskor & burkar.
Läsk är rätt billigt.. ett helt packet med burkar 2,50 $ .. Det är väldigt lätt att förstå varför vissa amerikanare är så sjukt tjocka.. Skräp = billigt. Och jag måste säga att det är jätte svårt att äta nyttigt här, det gömmer sig skit bakom varje hörn! :(
tidsinställt *

always ending up borrowing someone else WIFI..

Hi yall! Right now I'm sitting at the boat "stealing" internet from the apostle islands. Apparently virgin mobile hates me so since we entered wisconsin state my service disappeared! So I've been without service, internet and facebook for several hours.. The boat is amazing and huge.. I thought we were going to a sailing boat kind of but this one is a power boat? A carver seventhy three four ?! So a car drive to bayfield, superior lake for like 5 hours or something to go here, that's almost like our cardrive to Stockholm. On the way to the boat we stopped at subway,Tay and I shared a foot long with ham, cheese and lettuce and at after that we stopped at at dairy queen drive in and I aet a mini Reese's peanutbutter cup blizzard (Reese's peanutbutter cup is like a small cup of chocolate with peanutbutter in it and then it's chocolate at the top. Imagine a '' center,the swedish candy '' but imstead of the carmell its peanutbutter ). So delicious!! And when we finally were at the boat we had to clean it. That was some work.. And then we went to the resturant, it's fried fish friday but both Tay and I took a caesarsalad. And right now we're just chillin' at the boat. Maybe we'll watch ' the host bunny ' later. Love

to the boat

Jag beger mig till båten för att stanna där till Måndag och fira Labor Day i lugn och ro med nana Carol, Papa Bill och familjen! Jag kommer inte ha internet eller dator men kommer ha min amerikanska mobil och därav internet. Så fråga till er, ska jag skriva på svenska utan å, ä eller ö eller ska jag skriva inläggen på engelska under helgen?
Ha det så kul och festa inte skallen av er nu brudar! Have fun och Erica - ragga upp någon snygg kille ikväll!
- Mamma och pappa, jag ska försöka skriva till er på fb i helgen. Saknar er med, kram
Gammal bild men vem bryr sig igentligen?..

varsity football game

Hemma efter en händelserik match. Lakers förlorade 47-20 mot Wayzeta Trojans.
Vad ska jag säga, det är precis som på tv eller film om inte mer extremt tufft, coolt, taggande och helt enkelt AMAZING STÄMMNING!
Sen att jag var med Calle's syster och hon sprang iväg och jag stod och kollade på american football som jag fattar nada av lite halvt själv på student läktaren var helt okej alltså! Dock presenterade hon mig iaf för typ 5 personer. Jag har redan smeknamnet SWEDEN av Bailey en dude som stod bakom mig ett tag och snackade på.
Jag måste sova nu, ska upp tidigt och duscha imorgon och försöka fixa iaf ett tidsintällt inlägg och skriva ett, imorgon åker jag och familjen till båten och kommer hem tisdag för er (?) eller måndagkväll lokal tid för mig.
Vet inte hur mycket internet jag har så får lösa det genom telefonen isåfall!
PUSS
Nick & Bailey - Bailey kallar mig redan Sweden. Undra om han ens kommer komma ihåg mig :)

Prior Lake Student Planer

Hämtade min student planner igår på skolan som kostade 5 dollar.
Den är som ett allt-i-ett.
  • Skolöversikt, när vi är lediga, får sluta tidigare osv.
  • Ämneshelp, matte, no, so ( formler, karter osv)
  • Skolpriser & utmärkelser
  • Kontakt information
  • Aktivitet
  • Närvaro
  • Kalender
  • Skolregler och skolpolicy
  • Hälsa och säkerhet
  • Allmän information ( skåp, mobbning, danser osv.)
Mikaela om minnesota state faire:
Ligger det i Usa? ;)
- Yes it does! Minnesota är ju en av USA's delstater ;)
hur mycket kostar det att åka till USA?
- Det beror på vilket sett du väljer att åka och organisation!
Vad är det du håller i på bilden??
- Starbucks frappucino utan kaffe ;)
Hej! Har alltid drömt om att få åka till USA, hur mycket kostar det att flya dit och att vara där?? :D
- Jag vet faktiskt inte, STS betalade min biljett då det ingår i programavgiften. Att leva här beror helt på din värdfamilj men mellan 2500-3000 varje månad! Kram :)


american football

Prior Lakers' Lakers vann mot Wayzetas' Trojans with 20 - 14!
Även om stackars jag inte förstod något så hejade jag på och klappade när de andra Lakers gjorde det och tog bilder. Det är helt fantastiskt hur stor del sport är för amerikanarna. Det kvittar om det är din son/dotter/man/fru som spelar eller är med du brinner för sporten och har dina loves and hates do's and don'ts. Känslan av att vara på en american football game var otrolig och jag älskade det! Även om det inte är samma sak som 9th grade som Varsity (12th) eller som collage/university.
Tay's kompis Zack fick mig att näsan dö av skratt - han kallar mig Carin,får twixryckningar i ögat, leker pajas och frågade om han fick krama mig sen på high school om han ser mig. Haha så söt. Nick var som vanligt ur rolig och jagar brownie points från Judy men Corey var ovanligt tyst idag.
Brownie points är ett internet skämt som går ut på att du ska samla sk. + poäng av mammorna så att du ligger bra till och så att du sedan kan få dejta mammans dotter på ett ungefär.


Ser ni den amerikanska fotbollen? Det kallar jag Tajm-ing! Wopp wopp!


Värdpappa Terry "the tank" i ljusa shorts och marinblåa PL tröjan!

RSS 2.0


free counters