12/30/11 jissses, swede is back in town

Hemma I Minnesota, jag är trött och speedad at the same time.
Mitt hår är kaos, jag har glasögon på mig för lat-lina orkade inte ta på sig linser imorse. Jag hoppas och håller tummarna på att min nyårsafton blir lite skoj. Har en inbjudan till några tjejkompisar och hoppas jag kan gå hehe.
Iallafall. Ville bara meddela att jag lever, är trött och Minnesota är kallt om man jämför med Texas. Saknar det där halv varma varma fina soliga vädret grymt mycket at the momento!
Ha en fint nyår! PUSS CIAO SVERIGE'
HAHA - kolla den lilla lilla solranden YES. work it. och ja bilden beskriver känslan av MN weather. och tänk ändån, detta är inte en normal vinter i Minnesota haha, det är liksom noll-gradigt just nu....

12/29/11 at the beach of the gulf of mexico

So what have Joga been up to? Haha, ett av alla mina olika smeknamn härborta i familjen..
Joga, Care, Carebear & Lina etc. Vädret och temperaturen har blivit bättre och stigit här på North Padre Island så igår och förrgår, Tisdag & Onsdag. Har vi varit på stranden här, så nu kan jag strycka att bada i mexicanska golfen från min bucket list! För yes det gjorde jag! Men isch vad det var kallt... Nästa gång när det nu än blir ska det fasen vara galet varmt när jag är här! I förrgår åt vi mexicanska Tamales och det var gott, min favorit var dock spenat för den smakade mycket fräschare! Och igår åt vi på en local mexican resturant och där åt jag en super god Taco Sallad med kyckling,beans, guacamole,sour creame (gräddfil)beans och sallad.
Vi har mest tagit det lugnt, umgåtts och varit på stranden och i tisdags åkte vi in till Corpus Christi ca 20 min från ön och åkte SEGWAYS!!! Det var så himla kul men läskigt såklart.. Men gosh vad det var tufft att åka Segways och samtidigt få värsta sightseeing av Corpus Christi! Rekommenderas starkt people.
Och eftersom Uncle Joe har gett mig "mac förbud" för att vi ska umgås extra mycket så passar jag på att blogga nu när dem är borta och vi hörs väll så fort som möjligt haha.
Tisdag och Onsdags bilder
SEGWAYS!
Corpus Christi

12/26/11 Never thought I could love Abercrombie more

It's monday och dagen efter The Day, Christmas. Vi åkte in till Corpus Christi och gick på La Palmera Mall (?)
Och guess what I found at the Abercrombie and Fitch store? A treat ♥ När han tog sin arm om mig dog jag seriöst! Och sedan att han var lite sissådär färgad, gjorde mig ännu svagare för han..  Sedan åkte vi till en affär som hade massa cowboy boots, och jag köpte nästan ett par som var grymt snygga.. Men fick sedan lite ångest för priset haha så det blev inte så vilket jag ångrar ganska mycket just nu..!
Efter det åkte vi och körde drive throu på Whataburger ch sedan nu åkte vi hem och Aunt Connie, Uncle Joe och DUBBY aka Warren kom nyss :)

12/25/11 Christmas

Så nu ska jag ätit julmat/thanksgiving mat. Det är i princip samma sak haha, stuffing, turkey och den däringa sweet potato med marshmellows.
Tay och jag vaknade vid 11 och gick ner till alla andra och Judy och Nana Carol var i köket och skramlade med frukosten. Pancakes och frukt blev det på menyn! Super gott men tydligen inte enligt tradition. Haha, jag bara älskar att allt/ traditioner osv. Inte är som normalt nu när jag är här. Förutom jo kvällsmaten igår, Lasagnen blev ju av! Men normalt sätt så brukar dem äta tortillias, ha muffins och cinemarolls till frukost och gud vet vad. Vädret brukar vara öppe i 30 C aka 80F och soligt och efter present öppning brukar det vara beachen som gäller.
Efter frukosten öppnade vi presenter och christmas stockings och måste säga att jag fick massvis med fint som jag inte räknat med ♥
fick dvd:n Big Daddy med Adam Sandler, en av de gulligaste filmerna jag sett härborta.
en kofta från Tommy Girl/Hilfinger
I ♥ TX från Victoria Secret
Mys shorts från Victoria Secret
Texas Longhorns t-shirt från Victoria Secret
Harajuko mini parfym pack
Handsanitizer från Bath and Body
Body loation coconut från Bath and Body
Hello kitty chapstick
Hello kitty body loation
Long sleve Pink från Victoria Secret
Ett jättefint halsband från gud vet var
fått/ska få pengar från sverige
50 dollar från Aunt Marie and Richard i TX
10 dollar att handla för i Shellshop här i corpus christi

christmas eve video blog

innan church
ska nanna snart, puss

12/24/11 christmas eve

Känslan som uppstår den 24:e December och du befinner dig i USA. Får lite sissådäringa hemlängtan till svenskt julbord, julklappsutdelning, familj och Kalle Anka.
Desperat googlande och hittar playlist på Youtube Kalle Ankas Jul ♥ <-- blivande utbytisar SPARA LÄNKEN NU, litet tips.. :) Snart ska jag äntligen få skypa min kära släkt och efter det blir det kyrkan!


12/23/11 North padre island

Tjohooo! Klockan är 23:00 och jag och Taylor ska snart nanna.
Efter vi landat i San Antonio så kom nana and papa och hämtade oss på flygplatsen och så åkte vi in till staden och gick till The Alamo, som typ är en major deal in US history och basically handlar om dessa amerikanare som försvarade Texas/ San Antonio då från the mexicans during och det kallas typ Battl Corpus Christi som är 20 minuter härifrån North Padre Island.
Normalt sätt så är det ca 80 F här men sedan en kall front kommit in så är det nere i 40 F... Vilket suger då det är ganska kallt här nu och det allra värsta är att dagen efter vi åker hem så ska temperaturen öka upp till 80 F igen. JIPPIE!
Hörs imorgon måste stänga av nu .. PUSS
längs med river walk i san antonio
river walk
entrance at alamo

12/23/11 In the air, bring it to me Texas

I'm on my way. Trots jag glömde mitt passport imorse haha så vi fick vända och hämta det igen och typiskt nog så kollade såklart dem inte det överhuvudtaget! Mitt andranamn borde förövrigt bli hacker istället för Anna, då jag nu på något vis lyckades fixa free wifi ombord på planet! Igår fick vi tillbaka en massa arbeten från Art för det var sista dagen innan lovet.Får ladda upp dem senare. Skönt med lov men lite tråkigt jag inte kan träffa Eira överhuvudtaget då jag kommer hem från TX åker hon tillbaka till AZ.. Men vi får väll se. Vi lär ju höras iaf tjejen!


12/22/11 candy grams

Candy grams <3
Seriöst att veta att någon tänker på fog och skickar candy canes till dig, greeeeat. Skulle tydligen fått ett singing-gram från Mel men det kom aldrig fram :( hon hade tydligen ordnat så vissa i concert choir;n skulle sjunga med och Mr. Hassig skulle sagt något på svenska hah! Gud vad gulligt, synd det aldrig hände! Åh älskar allt gulligt som sådant här.. Så det gör än ju lite gladare just nu! Imorgonbitti tar man planet till Texas.. 50F ska det vara.. Inte så varmt som det brukar.. Hoppas det ändras!! Fingers crossed!! Pusssss


12/18/11 fredag lördag söndag

Det är fjärde advent. Fredags kollade jag Santa Clause 2 med Judy och Terry ännu en av de amerikanska filmerna som är underbara och som amerikanarna avgudar. Innan filmen var jag och busade lite för mina pärons skull. Lol i troll. Ingen vet vad jag pratar om och kan inte skriva om det än.. Efter det sov jag som en stock. Vaknade upp till en strålande lördag, körde rejäl workout 1800 kalorier brände man till Big mommas house 2. ÄLSKAR DESSA FILMERNA NU! Sen dusch och fix, Aubrey kom och hämtade mig så åkte vi till Holly och åt Olive garden. Åt en super god Caesar sallad!! Olive garden är dock kända för deras pastarätter men ändå (; Efter det åkte vi till burnsville mall och target och kollade rundor. Åh jag älskar target hehe. Idag vid 4 p.m. (16.00) körde Judy mig hem till Ben och Haileys. Jag och Hailey började baka och så gick Ben ut och sprang sen kom Andres deras utbytesstudent hem och så fixade vi i köket och pratade och massa sånt. Sen vid 7 åkte Hailey och Andres till kyrkan för sådan träff för ungdomar. Dem frågade om jag ville följa med och då quote från Ben - I darr you to stay here and hang out with me. Så på något vis för dem rusade iväg så blev jag kvar med Ben och som vanligt så hade han jättekul åt mig och mina små misstag, utal och meningar osv.. Haha våra diskussioner, dem går verkligen inte ihop... Iaf denna dagen var riktigt speciell och mysig. Älskar mina och Tay's tjejsnack hohohoho.

Sug på denna karamellen svennebananer. Pussar och kramar /


Prior Lake Concert Choir

First Noel och Jingle Bells från måndagens Christmas concert. Choir är lugnt en av de roligaste klasserna jag har! Dock är det ganska svårt med noterna, sightreading( läsning/sång av noter - do re mi fa so la ti do). Men gosh vilka härliga människor och som ni vet - jag älskar att sjunga ♥

12/14/11 god bless open & Concert choir

Så kort resumé av dagarna som hunnit gått. I måndags innan vår konsert bajsade Coco inomhus när Taylors pojkvän Drake var hemma hos oss.. Det var inte så kul att fixa men gud vad jag och Taylor skrattade. Fick lugnt träna mina abs! Och det roligaste med det var att Drake tyckte det var passande och romantiskt att kyssa/pussa Tay för först gången efteråt.. Konserten efter gick jättebra förutom att Tay satt med sin choir efter deras framträde och kollade vårt och gjorde miner, hjärtan och winkfaces åt mig.. Så förutom att jag sjöng så fick jag värk i smilgroparna.
Tisdagen var ganska död och idag blev vi excused halva 2nd,3rd och 4th hour för att sjunga för Prior Lakes 5th graders. Konserten var jätterolig, Mr.Hassig hade tutus på sig när han dirigerade och när dem diskuterade vilka förskolor Concert choir medlemmarna gått på så sa Mr. Hassig " and we have one very good alto-singer who is from Sweden with us in the Concert choir" och såklart så kollade ALLA på mig, choirn började klappa och alla skrattade för dem vet hur lätt röd och embarrassed jag blir. Jättegulligt av Mr. Hassig men lol vad jag fick uppmärksamhet och blev knallröd där på scenen... Nu är det ÄNTLIGEN LUNCH. Hoppas ni har det great! Kram


12/11/11 white Christmas, Elf & Enchanted

Igår efter pjäsen lämnade Judy av mig och Taylor hemma och så åkte hon och Terry till de Hansons fest. Taylor och jag poppade popcorn,skar äpplen och en klas vindruvor hade tjejmys och kollade på filmen Elf. Alla amerikanarna älskar filmen Elf och nu förstår jag verkligen varför jättecharmig och rolig film! Idag skrev jag klart min uppsats, tränade samtidigt som jag kollade på Enchanted. Pjäsen igår, White Christmas var inte så bra men nu kollar vi på filmen. Och filmen är riktigt mysig! Speciellt nu när vi tjejer är samlade vid den öppna spisen också! Idag är det också 4 månader sedan man lämnade Sverige, känns riktigt skumt att tiden flugit iväg så fort. Hoppas ni har det bra finisar, Kram


12/10/11 en-sådan-där-inga-rubrik

Vad hade jag gjort utan min värdfamiljs lilla mini gym i källaren? Motivationen är sakta men säkert tillbaka och jag är bestämd att även om det kommer ta längre tid här borta så ska jag gå ner mina plus kilo sedan jag kom och helst lite mer. När jag var ensam igår ställde jag mig på vågen och det verkar som om jag gått ner iallafall 3 lbs nu. Vet inte sedan när dock.. Men ser det bara som en motivation! Nyss duschat och snart är det dags att börja göra i ordning sig, senare blir det iväg till Shakopee för att kolla på den där pjäsen och efter det skulle jag varit med Holly men hon kunde inte så vi får väll se. Kommer ju ändån hem vid 10 snåret så, inte så lätt att hitta på något. Imorgon måste jag komma utanför detta huset eller så blir jag tosig. Antingen läxa eller så är det jobb. Jag har visserligen också läxa men den lär jag förhoppningsvis göra klar idag så. För övrigt så blir Minnesota bara kallare och kallare vilket jag hatar. Finns dock vissa saker man älskar med vintern, en anledning att dricka varm choklad, kolla filmer, se alla hus dekorerade med ljusslingor och sedan klassikern den öppna spisen..
Har jag nämnt att jag älskar weheartit.com och tumblr? kärlek ♥

12/9/11 open hour

Sitter i commons/skolentrén och har open hour medans jag lånar internet från någonstans, snart är det lunch, Thank god, är hungrig nu. Frukost kl 7 och lunch 12.20. Iallafall efter lunch är det vocab quizz, hoppas på det bästa haha! Avslutade mitt art project idag också stiple, contour och crosshatching. Ha det bäst


12/8/11 chokladbollar & intervju

Gud vad tuff jag är, överlevde mina två prov idag, sedan vad resultatet blir. Det har jag ingen susning om!
Blev intervjuad idag på skolan av skolans nyhetsprogram Shananigan? Lol. Dem intevjuade några utbytestudenter på skolan bla. mig och ställde frågor osv. om kulturchock, hur det är och massa sånt!
Tyckte det var ganska läskigt hah, lite nervöst när man får mic och kamera som filmar en och sedan ska man svara på frågerna så intressant och bra som möjligt. Hoppas det inte är för mycket kaos eller att man ser kaos ut!
Bakade chokladbollar idag också efter skolan för Judy ville ta med sig det på lördag på deras bortbjudning för det är roligt, gott och svenskt och quote; Not just another chocolate chip cookie. Och tydligen blev dem en större succe denna gången. Lol, tur dem inte var med när jag gjorde dem denna gången, hade i lite lite kaffe bland annat och några minisar av choklad. Kanske därför! Iallafall, nu blir det fortsätta plugga för vocab quiz imorgon. Åh dessa gloser. Damp. Imorgon är det fredag, thank god! TGIF. Sedan lördag blir det att åka till grann staden Shakoopee kolla någon julig show och efter det blir det tjejkväll och target med Holls!
Ha det bäst!

12/3/11 julkänsla

lite julkänsla härborta när man är ensam hemma och kollar ensam hemma 1, klockan är snart 1.
jag är trött och ska sova.
vår lilla chirstmas village....

12/2/11 there are no dumb questions, they just end up extremely funny

Man maste bara alska amerikanarna och deras fragor. Nagra av alla underbara fragor man fatt har borta,
Enjoy Fellas !

"Do you have black people in Sweden?"
"Do you have polarbears walking on your street?"
"So.. Does your family have a car?"
"Is it cool where you come from?
Cool?
Yeah, do you like have stores...
where you can buy stuff?
Ehm... yes..."
"Do people date in Sweden?"
"How can you survive without Walmart?"
"Does everyone in Sweden have blue eyes and blonde hair?"
"Is every Swedish guy gay?"
"Why do you have 3 more letters in your alphabet?"
"Do you eat pig brain in Sweden?"
"Do you have TV at home?"
"Do you do the middlefinger in Sweden?"
"Do you shave your legs in Sweden?"
"Can you Swim?"
"Have you ever had McDonalds?"
"Do you know what Facebook is, do you have it?"
"Oh, so you have an own language?!"
" So you have orange juice to your cerials?"
"Do you have pools(vattenbasäng) in Sweden?"
"-What state is Sweden in?
- What!?!?
- Oh, I meant: what country is Sweden in!!?"
"Do you have computers in Sweden?"
"Do people speak swedish in Sweden?"
" Is every woman from Europe topless on the beach?"
"Do you speak Swedish all the time with people in Sweden or do you speak English too?"
"Are the fishes in Sweden as big as Swedish fishes?"
"How do you usually celebrate your thanksgiving?"
"Never heard of Sweden... which state is it in?"
"Do you celebrate 4th of july?"
"Do you have black and white TVs in Sweden?"
"How old are you in sweden years?"
"Have you ever seen a black person? "
"Do you have hospitals in sweden"
"Is sweden a big town?"
"Do you celebrate Christmas in Sweden?"
Gulligt quote fran Ben, haha: "Well every single Swedish person I've met is extreamly beautiful and blonde.."

 


12/1/11 julkort

Tjoho, första december är avklarad.
Kan inte fatta att det redan är december men ändån så har tiden börjat krypa fram, känns som om det var år sedan jag sa hejdå till mamma och pappa på kastrup.
Skolan är vardagsmat inget nytt direkt som händer förutom att det är spirit week inför Sadies. Tjejernas tur dvs.
Efter skolan så ville Judy ta bilder på mig och Tay för julkortet så vi får väll se ur det blir med julkortet.
Lite ny snö har iallafall kommit och det är nollgradigt härborta. Usch, är orolig för om det kommer bli skräckvinter härborta. Fingers crossed. Imorgon är det fredag igen, skönt. Ska kanske vara med Holly och sedan får vi se vad helgen har att erbjuda.
Nu ska jag plugga vidare och sedan sova, här är bilder från julkorts fotograferingen idag.
Ha det bäst, PUSS

12/1/11 videoblogg


RSS 2.0


free counters